lørdag den 19. november 2011

Snow ( Hey oh ) 





Red Hot Chili Peppers er et amerikansk alternativ rockband, der blev stiftet i Los Angeles, Californien, i 1983.

Bandmedlemmerne:

Gennem deres karriere har bandet spillet traditionel rock med varierende elemnter fra punk rock, funk, alternativ rock, rap og psychedelic rock.

Oprindeligt var bandet ment som en joke, da de fire venner fra  skolen stykkede et band sammen til en enkelt optræden på en bar. Under koncertenopstod der dog en energi, de følte var helt speciel, og de kørte videre med projektet

I 1984 udkom deres første album, men grundet elendig produktion og producerens manglende evne til at fange bandets energi, gjorde at cd’en ikke blev nogen succes. Dog begyndte en større fanskare i Los Angeles undergrund at røre lidt på sig.

I 1985 påbegyndte optagelserne til andet album "Freaky Styley", men manglede stadigvæk at fange deres energi, så igen måtte de se deres album overset af størstedelen af plademarkedet. Deres tredje album i 1987 "The Uplift Mofo Party Plan" blev en mindre succes.


"Mother's Milk" fra 1989, viste sig at blive en større succes end nogle af de tidligere albums.

Den store succes blev dog for meget for Frusciante. Han kunne ikke udfolde sig kreativt. Samtidig var et stigende problem med stoffer.

Efter 6 års stofafhængighed tog guitaristen, John Frusciante, 
 afvænningsklinik, og blev stoffri.

De startede stille ud med nogle jams i Fleas garage, hvorefter de begyndte på at skabe en af deres mest mindeværdige plader, "Californication", som udkom i 1999. Den blev en kæmpe succes og vandt store priser, og viste at Red Hot Chili Peppers for alvor var tilbage. Det viste en ny side af dem. En side, hvor der blev givet plads til de stille og mere melodiøse numre.

Et Nyt Album

Det er over fem år siden, Red Hot Chili Peppers sidst udgav "Stadium Arcadium" i 2006.
Nu har bandet dog sagt,at de går i studiet igen for at arbejde på deres 10 studiealbum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar